Dansk stavekontrol i Word 2010

Når du installerer en beta-version af et program, skal du ikke forvente, at beta’en har samme funktionalitet som det færdige produkt. Sådan er det også med den danske stavekontrol i Word 2010.

Denne artikel er skrevet til Beta-versioner af Microsoft Office 2010. Siden 12. maj 2010 har det været muligt at hente den danske udgave af Microsoft Office 2010 fra Microsofts hjemmeside i en 60 dages prøveversion, der selvsagt har dansk stavekontrol m.v. Samtidig med lanceringen af den færdige Office 2010 udfases beta-versionen over det kommende halve år, hvorefter du kun kan bruge den til at åbne og læse dine dokumenter med. Derfor anbefales det at installere den endelige version i stedet så snart som muligt. Af samme grund er nedenstående problematik ikke længere aktuel.

Før du kaster dig ud i at installere den beta-version af Microsoft Office 2010, som du kan hente fra Microsofts hjemmeside, er det en god ide at gøre det klart for dig selv, at der er tale om en beta-version, og at det i yderste konsekvens betyder, at ikke alle funktioner virker på samme måde, som når du installerer det færdige produkt.

Der er ingen dansk stavekontrol i Word 2010!

Det gælder for eksempel den danske stavekontrol, som flere nybagte “ejere” af Office 2010 beta’en har brokket sig over mangler, når de har installeret den engelsksprogede beta-version. Netop fordi der er tale om en engelsksproget beta-version, er den danske stavekontrol ikke inkluderet, og den vil først være tilgængelig, når Microsoft lancerer den færdige, danske version af Office 2010 i første halvår af 2010 for virksomheder og i juni 2010 for almindelige forbrugere.

Det er heller ikke muligt at hente eller købe en dansk sprogpakke til beta-versionen. Den vil også først være tilgængelig omkring lanceringstidspunktet. Men taler du eller skriver du ofte på kinesisk, fransk, tysk, japansk, russisk eller spansk, kan du allerede nu gratis hente sprogpakker til disse sprog fra Microsofts Download Center. Det skyldes, at det er disse sprog, beta-versionen af Office 2010 er tilgængelig på, og derfor er det muligt at få sprogpakker til dem.

Hvad gør du så?

Faktisk er der ikke rigtig nogen sikre måder at få installeret dansk stavekontrol eller snyde Office 2010 til at få installeret dansk stavekontrol fra en tidligere version af Office-pakken på.

Selvom du opgraderer fra Office 2007, får du ikke den danske stavekontrol med over i Word 2010, sådan som man gjorde med beta-versionen af 2007, men hvis du vælger at beholde din eksisterende Office-installation sideløbende med beta-versionen af Office 2010, kan du naturligvis altid åbne dokumentet i Word 2007 og foretage dansk stavekontrol af dokumentet der, når du er færdig med at skrive på det i Word 2010.

Vælger du at bibeholde din eksisterende Office-installation, skal du dog være opmærksom på, at Outlook og Groove ikke opdateres, og at 2010-versionen af disse programmer (Groove hedder SharePoint WorkSpace i 2010-udgaven) ikke installeres, da de ikke kan leve side om side med tidligere versioner.

På samme måde skal du huske, at der ikke er nogen vej tilbage, hvis du installerer Outlook 2010 og senere vælger at “spole tilbage” til Outlook 2007. 2010-versionen anvender et andet filformat for PST-filen, så den kan ikke umiddelbart genbruges af Outlook 2007!

Gammelt trick virker heller ikke

Faktisk kender vi her på OfficeTips’ redaktion ikke nogen skudsikker metode til at få dansk stavekontrol på i Word 2010, og vi tvivler på, at det overhovedet kan lade sig gøre. Det samme siger det danske Office-team hos Microsoft.

Sidste udvej var at afprøve et gammelt trick, der har virket med tidligere beta-versioner. Du tager simpelthen en dansk sprogpakke til Office 2007, der enten kan købes separat fra Microsofts hjemmeside ellers findes i mappen Word.da-dk på din danske installationscd til Office 2007 og installerer på computeren (dobbeltklik på msi-filen).

Det fungerede ikke! Installationsprogrammet gav en fejl og lukkede ned igen. Derfor tvivler vi på, at det i det hele taget er en farbar vej, selvom enkelte på forskellige danske websites har proklameret, at det har virket for dem.

Hvis du kan, så fortæl os hvordan

Så denne tips-artikel ender ikke med, at du får løst dit problem! Du får allerhøjst at vide, hvorfor du IKKE kan få dansk stavekontrol i Word 2010. Men vi skal ikke gøre os bedre, end vi er, så derfor hører vi gerne fra dig, hvis du har fået den danske stavekontrol i Word 2010 til at fungere. Alt hvad vi skal have som bevis er et skærmdump af Language-fanen i Word Options-dialogboksen, en anvisning på hvordan du gjorde og oplysninger om din systemkonfiguration.

Men indtil vi hører fra nogen, der har fået det til at virke, så tvivler vi kraftigt på, at det kan lade sig gøre :-)

Kommentarer

 1. skriver

  Det er nu muligt at få dansk stavekontrol, hvis du har allerede en engelsk og ikke-beta version af Office 2010 liggende.

  Det du skal gøre er at hente dansk trialversion af Office 2010 fra den følgende link:

  https://www.microsoft.com/betaexperience/pd/OPP2010RTM/enus/default.aspx (Husk at vælge dansk sproget :-)

  Når filen er hentet, kører du den, og vælger at Tilføj funktionaliteter og så vælg dansk i sprogindstillingen. Setup-filen vil hermed gå igang med at konfigurere din eksisterende installation til at være på dansk. Efter et par minutter, har du dansk stavekontrol i din Office 2010 :-)

  God fornøjelse.

  Med venlig hilsen

  Joseph
  iToys.dk | Mobiltilbehør, tilbehør til iPhone, iPad, iPod og meget mere!

Skriv et svar